مدیریت برند (Brand management)
به فرایند ایجاد و حفظ برند تجاری، مدیریت برند میگویند. مدیریت عناصر ملموس و مادی (مانند راهنمای سبک (style guide)، بستهبندی و رنگبندی محصول) و عناصر ناملموس (دیدگاه مخاطب هدف و یا پایگاه مشتری در خصوص محصول) زیرمجموعهی مدیریت برند میباشد. فراموش نکنید که برندتان زنده است و نفس میکشد، پس باید از آن به خوبی نگهداری کنید. برندینگ قوی به نگهداری و رسیدگی مداوم نیاز دارد.
شناخت برند (Brand recognition)
شناخت برند به این معناست که مصرفکنندهها (و یا مخاطبین هدف) چقدر میتوانند بدون دیدن اسم برند، آن را شناسایی کنند (از طریق لوگو، شعار تبلیغاتی، بستهبندی، آگهی بازرگانی و سایر روشهای تبلیغاتی). برندینگ قوی سبب میشود همیشه در ذهن مخاطب بمانید.
مثالی از دنیای واقعی: به این صفحه مراجعه و تست شناخت لوگو را ببینید. به نظرتان چند تا از برندهای موجود در این صفحه هستند که بتوانید برند را، بدون دیدن اسم و تنها از روی لوگو، بشناسید؟
https://digikets.bigcartel.com/185461
اعتماد به برند (Brand trust)
به این معنی که مشتریان و مصرفکنندهها چقدر به برند شما اعتماد دارند. آیا به وعدههای تبلیغاتیتان عمل میکنید؟ آیا تولید محتوا و مسئول خدمات مشتریان شرکت شما هر کاری از دستشان بربیاید برای مشتری میکنند؟ چنین اعمالی سبب اعتمادسازی میشود. و یادتان نرود این موضوع در دنیایی که حدود 25% مردم فقط به تجارتهای بزرگ اعتماد دارند، خیلی مهم است. برندینگ قوی، اعتماد مشتری را جلب میکند.
وفاداری به برند (Brand Loyalty)
وفاداری به برند یعنی مشتریها تحت هیچ شرایطی محصولات برند رقیب را نمیخرند. در مقالهی اصلی مفصل در مورد اینکه چطور باید وفاداری به برند ایجاد کنید صحبت خواهیم کرد.
برند تاچپوینتها
منظور از برند تاچ پوینت، نقاط تماسی است که مشتری با برند شما خواهد داشت.
طراحی برند
حالا که با المانهای اصلی برندینگ آشنا شدیم، در این مقاله همه چیز را کنار هم میچینیم تا یک برند درست و جذاب طراحی کنیم.
ارزش برند (Brand Equity)
منظور میزان ارزشی است که مخاطبان برای برند شما قائل هستند. نحوه ارزشگذاری برند و مفاهیم مرتبط را در این مقاله میخوانیم.
ریبرندینگ
اگر بعد از همه تلاشهایتان به نتیجه دلخواه نرسیدید، یا اگر به یک تغییر اساسی نیاز داشتید، میتوانید از ریبرندینگ استفاده کنید. تمامی نکاتش را هم در مقالهای جداگانه (+ مثالهای ایرانی و خارجی) بررسی میکنیم.